нан туралы мәлімет - нан түрлерінің суреттері
페이지 정보
작성자 Julie Stringfie… 댓글 0건 조회 3회 작성일 24-10-31 01:16본문
нан туралы мәлімет - нан түрлерінің суреттері [Подробнее...]
Оралмаған өнім туралы мәлімет тұтынушыға сауда залындағы ақпараттық парақпен ұсынылады. 97. Дайын өнімдерді таңбалау тұтынушыны мыналарға: 1) тамақ. Ғылым жоба, зерттеу, ас атасы нан, нанның түрлері, нан туралы, нан байлықтың атасы, бауырсақ, шелпек, әлем халықтарындағы нанның түрлері. Білім беру саласы: «Қатынас». Пәні: «Көркем әдебиет». Сабақтың тақырыбы: «Ас атасы – нан». Сабақтың мақсаты: Дән тұқымымен танысу,бидайдан нан. Күн сайын дастарқанымыздың ажарын ашатын нанның шығу тарихы сонау Мысыр елінен бастау алады. Астың атасы – үйдегі молшылық пен жақсылықтың. Еңбек адамдарының суреттері, нан түрлерінің суреттері, нан, бауырсақ, ойынға дидактикалық құралдар, ұн, смайлик. Тақтадағы ұннан жасалған өнімдер туралы суреттерге тоқталу. Ашыған қамырдан қопсыған нан пісіру өнері үш мың жылдай бүрын ежелгі мысырлар дан Грецияға жетті. Нанның алуан түрлері. кедейлер жейтін қарапайым үннан. Нанның құрамындағы минералдық заттарға мыс, кобальт, фтор және баска заттар жатады. Әсіресе нан калийге, фосфор мен магнийге бай да, кальцийдің мөлшері. Нан күнделікті үстелімізде тұрғанымен, оның тарихы туралы барлығы біле бермейді. Археологиялық мәліметтерге сәйкес, нан Жер бетінде кем дегенде 30 мың жыл бұрын пайда болған. Пішіні шелпек. Тандыр нан — ұлттық нан. Ішкі Азия елдерінде (қырғыздарда, қазақтарда, ұйғырларда, өзбектерде, тәжіктерде) тандыр нан, ұлттық қолданба болған —. Нан — адамзаттың басты құндылығы, ол молшылықтың және әл-ауқаттың белгісі. Оны ешқандай тағам алмастыра алмайды, «дастарқаныңда наны жоқтың, тамағында сәні жоқ» деп бекер. Балаларға нан өнімдері (тоқаштар, күлшелер, нан, домалақ нан, төртбұрышты нан, сайқа наны) туралы ұсақ суреттер таратылады. Балаларға. Қазақстан бойынша нан бағасы бір жыл іші5%-ға өсті. Бірінші сұрыпты бидай наны 9,2%-ға, жоғары сұрыпты ұннан пісірілген 5%-ға, қара бидай н6%-ға қымбаттады. Нан туралы шығарма. Әр адам күн сайын үстел басынан дәмді, хош иісті және жаңа піскен нанды көргісі келеді. Нан — адамзаттың басты құндылығы, ол молшылықтың және әл-ауқаттың белгісі. Пайда болу барысында нан туралы ғылым нан өндірісінің технологиясы да тежейтін пуратионин протамині кездесетіндігі туралы мәліметтер бар. Осы. Ас атасы нан. Материал туралы қысқаша түсінік. Дастарханға нанның қандай еңбекпен келетіндігі туралы түсінік беру суреттер, астық дақылдары, нан түрлері. Оралмаған өнім туралы мәлімет тұтынушыға сауда залындағы ақпараттық парақпен ұсынылады. 97. Дайын өнімдерді таңбалау тұтынушыны мыналарға: 1) тамақ. Ішкі Азия елдерінде (қырғыздарда, қазақтарда, ұйғырларда, өзбектерде, тәжіктерде) тандыр нан, ұлттық қолданба болған — тандырда пісіріледі. Тандыр нанның құрамына — бидай ұны, су, 1950-60 жылдардағы қазақстандағы қоғамдық саяси өмір ашытқы. Нан өнімінде ағзаға қажетті биологиялық белсенді қоректік заттардың бәрі бар. Соның ішінде амин қышқылдары, В1, В2, РР витаминдері, калий, фосфор, магний. Нан өнеркәсібі — тамақ өнеркәсібі саласы; нан тағамдарын жасап шығарады. Қазақстанда 1930-шы жылдарға дейін нан ұсақ наубайханаларда пісіріліп келді.
шілде айындағы скорпион үшін ең дәл жұлдыз жорамал көзге тамызатын дәрілер, көздің көруін жақсартатын дәрі нурикамал есиминин магынасы, айбике есімінің мағынасы сын есім тест 3 сынып, сөз таптары тест 3 сынып үтір намазы дауыстап оқыла ма, үтір уәжіп намазын оқу міндетті ме әлеуметтік еңбек саласының үздігі, медаль енбек ардагери ислам арман кітабы диван, құран мен сүннет туралы исламдық арман кітабы нишқа түсу үшін қанша балл жинау керек, ниш тест сұрақтары 2024 5 сынып ату магистратура стоимость
ескендір поэмасы кейіпкерлері
ойлау презентация
дос туралы ағылшынша тақпақтар
.
==============================================================
~~~~~ 1950-60 жылдардағы қазақстандағы қоғамдық саяси өмір ~~~~~
==============================================================
.
댓글목록
등록된 댓글이 없습니다.