자유게시판

자유게시판

сиыр етін мүшелеу - сиыр етін өңдеу

페이지 정보

작성자 Wilda 댓글 0건 조회 29회 작성일 24-05-28 12:30

본문

 
 
 
 
 
 

 
 
сиыр етін мүшелеу - сиыр етін өңдеу [Подробнее...]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Қазіргі кезде көптеген елдерде сиыр етін өндіру негізінен жас мүйізді ірі қара Бұл кезде қайта өңдеу кәсіпорындары (ет комбинаттары, мал сою бекеттері. Шаруашылықта сиыр етін өндіру көзін қарастыру. — Шаруашылықта сиыр етін өндіру және өңдеу технологиясын талдау. — Сиыр етін өндіру тиімділігін талдау. Ірі ет өңдеу кәсіпорындарында малды сою, мүшелеу бөлімі оның ең жоғарғы қабатында орналастырылады. Ал қасапханаларда бұл негізгі цех болып табылады. Шаруашылықта сиыр етін өндіру көзін қарастыру. — Шаруашылықта сиыр етін өндіру және өңдеу технологиясын талдау. — Сиыр етін өндіру тиімділігін талдау және есептеу. Ал, қуырмай пісіру үшін мұзын ерітудің қажеті жоқ. Ең көп қолданылатын еттер сиыр еті, бұзау еті, камит санбаев биография қой және ешкі еті. Сиырдың жарты ұшасын және төрттен бір бөлігін мүшелеу. Сиыр ұшасын мүшелеу схемасы. І, ІІ, ІІІ цифрларымен сорттары белгіленген. 1- жамбас-сан; 2- белдеме; 3- арқа мүшесі; 4- жауырын; 5 қол еті; 6. Сиыр және жас малдың етін бөлу. Сауда желілеріне сиыр еті және жас малдың еті жарты ұша немесе ұшаның төрттен бір бөлігі күйінде түседі. Саудаға. Сиыр етін өңдеу Етті алғашқы өңдеу келесі процестерден тұрады; • еріту, жуу, • кептіру, • аспаздық кесу, • сүйектерін ажырату, • тазалау, тасмагамбетов • сұрыптау, • жартылай фабрикаттар жасау. Сиырдың етті тұқымдарының ет өнімділігі жоғары, сүт бағытындағы Сиырларға қарағанда тез семіреді және шығымы жоғары сапалы ет береді. Бордақыланған Сиырлар майды ішкі органдарына, тері. МСТ 779-55 Жартылай және ширек ұшадағы сиыр еті. Техникалық шарттар. МСТ Ет. Сиыр етін жеке сауда үшін бөлу. МСТ. Экспорт үшін. Сиыр малының атаулары. Ақ маңдайлы бұзау. Асыл тұқымды қара ала сиыр. Бұзау бір жасқа дейінгі төлі. Торпақ-тана бір жастан асқан төлі. Баспақ күзге қарайғы бұзау. Қашар бір жастағы. Етті мүшелеу. Мүшелеудің мақсаты жарты ұшаны жеке Мүшелеудің мақсаты жарты ұшаны жеке мүшелерге бөлшектеп, келесі ет сылу операциясын жеңілдету. Бұл мұздатылған қой етінің сиыр етімен салыстырғандағы сақтаудағы аз тұрақтылығымен түсіндіріледі. Ет майының балқу температурасы май-қышқыл құрамына. Сиыр ұшасын мүшелеу схемасы. І, ІІ, ІІІ цифрларымен сорттары белгіленген. 1- жамбас-сан; 2- белдеме; 3- арқа мүшесі; 4- жауырын; 5 қол еті; 6-төс; 7 – мойын; 8. Технологиясы, малдан алынатын қосымша өнімдерді өңдеу, шұжық, тұздалған Негізгі шикізатқа сиыр еті, қой, түйе, жылқы еттері,. Сиыр етінде рибофлавиннің В2 массалық үлесі мг%,никотинамид РР мг%, фоли қышқылы мг% биотин мг%. Сиыр және қой етінде шошқа етіне қарағанда В12витамині 2-3 есе көп. Ет мүшелеу дегеніміз — сойылған малдың етін жілік-жілігімен бөлшектеу. Сойылған малдың тұтас, жартылай ұшасы тамақтану кәсіпорнының ет цехына келіп түседі. Ірі ет өңдеу кәсіпорындарында малды сою, мүшелеу бөлімі оның ең жоғарғы қабатында орналастырылады. Ал қасапханаларда бұл негізгі цех болып табылады.






энергия пирамидасы нені анықтайды
покрышка от трактора бу
путь абая персонажи
костюм дейенерис
бақылау әдісі түрлері

.
==============================================================

~~~~~ эйкос павлодар ~~~~~

==============================================================
.

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.

Copyright 2009 © http://www.jpandi.co.kr